Share on facebook Share on twitter Print this text Send to a friend

Schuldsaldoverzekering

Hypotheekleningen met de slimste schuldsaldoverzekering. Want als er iets misgaat, wilt u toch financiële zekerheid voor uw nabestaanden?

Dat met de aankoop van een droomhuis een stevige investering gepaard gaat, hoeven we u niet te vertellen. Dat u daar best een hypotheeklening voor aangaat, ook niet. Maar heeft u al nagedacht welk type schuldsaldoverzekering u neemt?

De schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de verzekeringsmaatschappij de hypotheeklening – geheel of gedeeltelijk - verder afbetaalt als de ontlener of zijn partner komt te overlijden.

Zo’n verzekering hoeft u niet verplicht af te sluiten bij de instelling waar u de lening bent aangegaan. Via ERGO kunt u beroep doen op de producten van Delta Lloyd Life. In combinatie met de vakkennis van onze adviseurs, zijn we zo in staat u de meest gunstige oplossing voor elke situatie aan te bieden.

U kunt de premie in één keer betalen, dat is de goedkoopste optie, maar ook een jaarlijkse constante premie over 2/3 van de looptijd behoort tot de mogelijkheden.  Delta Lloyd Life biedt de formule Relax aan, waarbij u de premiebetaling spreidt over de volledige looptijd van uw woonkrediet. Zo betaalt u niet alleen een lagere premie, maar bent u ook steeds zeker van een minimum overlijdenskapitaal.
 
Koopt u de woning met z’n tweeën, dan kunt u ervoor kiezen elk de helft van het geleende kapitaal te dekken. Dan loopt u wel het risico dat indien de meestverdienende partner overlijdt, de langstlevende opeens alleen instaat voor de terugbetaling van de lening. Veiliger is elk een dekking te nemen voor het volledige kapitaal. Dat doet de formule Twee Hoofden van Delta Lloyd Life. Als u of uw partner overlijdt, wordt de resterende leninglast volledig terugbetaald. U krijgt dus 100% zekerheid tegen een zeer voordelige premie.

De bepaling van het bedrag van de premie hangt van verschillende factoren af: uw hypothecaire lening (bedrag, intrestvoet en looptijd), leeftijd, geslacht …

Personen met een verhoogd gezondheidsrisico kunnen, onder bepaalde voorwaarden, een tegemoetkoming op de premie van hun schuldsaldoverzekering genieten.

Voor meer info, contacteer uw adviseur.

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord