Share on facebook Share on twitter Print this text Send to a friend

Doelsparen via een flexibele levensverzekering

U droomt van een eigen woning, een nieuwe wagen, studies voor uw kinderen … iSave Target, een levensverzekering tak 21 en/of 23 van ERGO, helpt u doelgericht te sparen voor dat ene project, dat vandaag misschien nog onbereikbaar lijkt. Dat sparen een must is, wist u al! Maar de prioriteiten en de manier waarop is voor ieder individu anders. Met deze flexibele spaar- en/of beleggingsverzekering kunt u voor uw eigen project het nodige kapitaal bijeen sparen of beleggen. 

  • Flexibele levensverzekering
  • Uw geld in goede handen
  • Extra bescherming voor uw gezin

Flexibele levensverzekering

U spaart aan uw eigen tempo, maandelijks vanaf € 35 of via een eenmalige premie vanaf €2.500. Uw contract duurt minstens 8 jaar. De duurtijd wordt bij aanvang vastgelegd. Een nieuwe auto, de studies van uw kinderen, een exotische reis... Met iSave Target komen uw dromen dichterbij. Zo kunt u vanaf het eerste jaar onder bepaalde voorwaarden jaarlijks tot maximum 15% van uw investering zonder uitstapkosten opvragen. Bovendien kunt u uw volledige investering altijd opvragen voor vastgoedprojecten.

Uw geld in goede handen

Voor onze beleggingsfondsen werken wij samen met gerenommeerde, professionele en onafhankelijke partners zoals Merit Capital en Degroof Petercam Asset management.

U kiest uit een ruime waaier aan beleggingsmogelijkheden op basis van uw profiel. In de loop van uw contract kunt u makkelijk van beleggingsstrategie veranderen.

1. Zoekt u zekerheid?
Wie zekerheid wil, kan voor een gewaarborgde kapitaal en rentevoet (tak 21) kiezen. De rentevoet bedraagt 0,25% op de gestorte nettopremie voor een periode van 8 jaar.

2. Zoekt u rendement?
Wie meer rendement wil, kan voor een rendement kiezen gekoppeld aan beleggingsfondsen (tak 23). Investeren in beleggingsfondsen biedt u meer kans om een hoger rendement te verkrijgen, maar brengt ook het risico met zich mee om (een deel van) uw inleg te verliezen.
Uw beleggersprofiel zal uitwijzen of u bereid bent om in ruil voor mogelijk hogere opbrengsten, ook eventuele verliezen te dragen voor het tak 23-gedeelte. ERGO en de fondsbeheerder bieden hier namelijk noch rendements- noch kapitaalgarantie voor.
De beleggingsstrategie van elk fonds vindt u in de financiële informatiefiche. 

3. Zoekt u het midden tussen zekerheid en rendement?
Dan is ook een combinatie van tak 21 en tak 23 mogelijk. Afhankelijk van uw beleggersprofiel, wordt uw kapitaal dan gespreid over beide beleggingsvormen.

Extra bescherming voor uw gezin

Een ongeval, een zware ziekte of arbeidsongeschiktheid, het moest u maar eens overkomen. Om uzelf en uw gezin optimaal te beschermen in geval van een drama, biedt ERGO u de mogelijkheid om optionele aanvullende waarborgen te onderschrijven. Deze extra bescherming voor u en uw gezin wordt gefinancierd door een deel van uw totale premie. U kunt kiezen uit aanvullende waarborgen zoals een extra overlijdensdekking of een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als u voor de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid kiest, dan betalen wij u, in geval van arbeidsongeschiktheid, uw premie terug.

De instapkosten bedragen maximaal 5%. De beheerskosten voor tak 21 bedragen € 0,75 per maand en voor tak 23 tussen 0,30% en 1,20% per jaar afhankelijk van het gekozen fonds. De premietaks bedraagt 2%. 

Bij vroegtijdige afkoop dient u eventueel taksen en/of een vergoeding (max. 5%) te betalen, afhankelijk van uw contract en de gekozen beleggingen. Als uw contract al meer dan 8 jaar loopt, is er geen roerende voorheffing van 27% op de inkomsten uit tak 21 verschuldigd.

De belangrijkste risico's zijn liquiditeitsrisico's en de risico's gelinkt aan de onderliggende tak 23-fondsen.

Bekijk de financiële infofiche van dit product.

Naast iSave Target biedt ERGO nog andere spaar- en/of beleggingsverzekeringen aan. Voor meer info, contacteer uw adviseur.

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord